Hospice Emanuel asigură servicii paliative în regim de gratuitate pentru toţi beneficiarii. Costurile acestora sunt acoperite de fonduri care provin din proiecte naţionale şi internationale, evenimente de caritate, sponsorizări din partea unor companii şi biserici, de la parteneri din străinătate, Casa Jundeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor, Administraţia Social-Comunitară Oradea şi de la contribuabilii care direcţionează spre hospice 2% din impozitul pe profit.

Parteneri în îngrijire este un proiect prin care se urmăreşte dezvoltarea reţelei de suport pentru pacienţii hospice şi familiile acestora, acordarea unor servicii sociale de sprijin şi implicarea angajaţilor Vodafone ca voluntari la hospice. Proiectul este finanţat din 2006 de Fundaţia Vodafone Romania şi se derulează în parteneriat cu Hospice Casa Speranţei (Braşov şi Bucureşti) şi cu Hospice Casa Albert (Bacău).

Tu eşti bolnav, iar nouă ne pasă… Proiectul ne permite să sărbătorim zilele de naştere a pacienţilor hospice şi să asistăm lunar cu produse de igienă un număr de 30 de familii/pacienţi care au venituri foarte mici. Finanţat în 2008 de Consiliul Judeţean Bihor, în prezent proiectul se derulează cu sprijinul financiar venit din partea Asociaţiei Stop Hunger, a Liceului Teologic Emanuel şi a Administraţiei Social Comunitare Oradea.

Harvest for the Hungry este un proiect care se adresează pacienţilor hospice care pe lângă boală, se confruntă cu dificultăţi financiare şi materiale. Aceştia beneficiază lunar de un ajutor financiar pentru alimente de bază şi de ajutoare materiale ocazionale (ex. lemne de foc pentru iarnă), menite să le îmbunătăţească condiţiile de viaţă. Proiectul este finanţat din anul 2007 de organizaţia Transform Europe Now (Marea Britanie) iar în ultimii ani şi de compania Sodexoprin Asociaţia Stop Hunger.

Tabăra de vară Hospice Emanuel. Proiectul permite o săptâmănă de relaxare şi distracţie într-o tabără de vară, pentru un număr de 30 de copii asistaţi de hospice şi 10 aparţinători. Scopul taberei este să le ofere acestora o experienţă plăcută cu activităţi în aer liber, excursii, jocuri distractive, dar şi oportunitatea de a petrece o săptămână într-o atmosferă în care fiecare copil este apreciat, preţuit şi înconjurat cu dragoste şi compasiune. Proiectul este finanţat din 2004 de organizaţia Hope for the Familydin Marea Britanie.

Tabăra de doliu Luceafărul. La fiecare doi ani, Hospice Emanuel organizează o tabără terapeutică de doliu pentru adolescenţi. Scopul taberei este asigurarea de suport psihologic pentru un număr de cca. 20 de adolescenţi îndoliaţi, în vederea facilitării unui coping eficient la situaţia de doliu. Proiectul este finanţat debisericişi companii locale şi s-a derulat în 2010 şi 2012.

Adopta o familie este un proiect iniţiat de Asociaţia Stop Hunger/Sodexo, care are ca obiectiv crearea unei reţele de sprijin pentru copiii care prezintă un risc crescut de abandon şcolar datorită condiţiilor de sărăcie în care trăiesc. Trei copii, pacienţi hospice au fost incluşi în 2012 în acest proiect prin care beneficiază lunar de un sprijin financiar pentru a+şi putea continua studiile. Proiectul este finanţat de  Asociaţia Stop Hungerşi Fundaţia Sf. Dimitrie din Bucureşti.

Clubul de art-terapie Curcubeul. Proiectul urmăreşte minimalizarea distresului emoţional şi a anxietăţii în cazul copiilor diagnosticaţi cu boli incurabile grave şi a copiilor pacienţilor adulţi aflaţi în îngrijire hospice, prin intermediul unor activităţi de artterapie. Finanţarea proiectului este asigurată în 2013 de către Fundaţia pentru Comunitate şi Mol România, prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.